Catatan

Sim Kad 1XOX

Imej
Memperkenankan promosi *ONEXOX PREPAID FAT SEASON PASS*
 serendah 9 SEN Kesemua Talian
 Data serendah RM5/1GB (waktu promo)
Cuma dengan pembelian simkad ONEXOX RM10 (nombor baru atau kekalkan no sedia ada), kemudian pilih pakej yg anda minat!
1) RM30 = 5GB (Internet 4G LTE)
2) RM50 = 10GB (Internet 4G LTE)
3) RM30 = 333 Minit Call Kesemua Talian
4) RM60 = 5GB Internet 4G LTE + 333 Minit Call Kesemua Talian
5) RM80 = 10GB Internet 4G LTE + 333 Minit Call Kesemua Talian
 Internet/Call boleh *Carry Forward*
 Internet/Call boleh disyer
 Tarikh luput Kredit/Internet/Call *2 Tahun 4 Bulan* bersamaan 850 hari
 Kredit tersedia RM5 ( Coverage Celcom)
❗❗❗❗❗
Tunggu ada lagi yang gempakkkkk
1. Extra 500Mb x 60 bulan = 30GB
2. Extra 500Mb x 12 bulan *register XOX members Club = 6GB
3. Validity 28 bulan dan akan selalu bertambah
4. Minit @ Data boleh guna sikit²
5. Speed hingga hembusan Kb terakhir
6. Dan banyak lagi yg menanti anda. Syaratnya mudah ja cuma topup RM30/bln... *Paling best simpa…

Bedak Arab KOKURYU

Imej
Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake adalah bedak 3 in 1 (pelembab, foundation, bedak padat ) dalam 1 wadah yang diimport dari Yaman dengan Menggunakan tekhnologi Jepun yang di produksi di Philipina.Asalnya disebut Kokuryu Super Summer Cake, tapi di Malaysia ramai yang sebut bedak arab kokuryu..Bedak Arab Kokuryu mendapat sijil halal dari Majlis Dakwah Islamiah Filipina (IDCP), iaitu sebuah badan bukan kerajaan yg diiktiraf & berdaftar. Jika di Malaysia kita ada JAKIM.Cara Penggunaan Bedak Arab Kokuryu :Setiap kemasan telah diberikan free span
Basahi sponge lalu usapkan pada bedak
Sapukan secara tipis pada wajah dan bedak akan merata sehingga tidak tampak tebal.1)Russet – sesuai untuk semua warna kulit-sederhana /sawa matang 2) Orange blush: kulit sedehana cerah/kuning langsat3) Cherry: kulit cerah/ cerah sederhana (putih melayu)4) Cherry Pink: kulit cerah/pinkish 5) Roshelle: kulit sedehana cerah/kuning langsat*Jadikan wajah anda seindah wanita Arab*
Sesuai untuk para isteri yan…

Jampi/Ruqyah secara islam

Imej
Ruqyah Syariah:

Ruqyah adalah suatu perubatan dengan membacakan jampi-jampi dan sebenarnya sudah wujud semenjak zaman Jahilliah lagi. Kemudian setelah ajaran Islam datang, Rasulullah s.a.w telah menetapkan Ruqyah yang dibolehkan adalah Ruqyah yang mengikut Syariah Islam sahaja. Ruqyah Syariah adalah suatu perubatan dengan cara membacakan ayat-ayat suci Al-Qur’an. Ruqyah Syariah dilakukan oleh seorang muslim, baik untuk tujuan penjagaan dan perlindungan diri sendiri atau orang lain, daripada pengaruh buruk, pandangan mata manusia dan jin, pengaruh sihir, gangguan kejiwaan, dan berbagai penyakit fizikal, kebatinan serta hati. Ruqyah adalah perubatan yang sudah ada di zaman Jahilliah dan ketika Muhammad s.a.w. diutus menjadi Rasulullah, maka telah ditetapkanlah Ruqyah yang dibolehkan di dalam Islam. Allah telah menurunkan Surah Al-Falaq dan An-Naas, dan salah satu fungsinya adalah sebagai pencegahan dan terapi bagi orang beriman yang terkena sihir. Diriwayatkan oleh Aisyah bahawa Rasulull…

Buah Kurma Ajwa

Imej
Saya ada menjual buah kurma ajwa,supaya anda mudah mndapatkannya. Tapi sebelum itu apa kata anda mengetahui dahulu khasiatnya yg sebenar.

Terdapat di dalam al-Qur’an ayat yang menyatakan tentang kelebihan buah kurma yang dialami sendiri oleh Saidatina Maryam ketika beliau mengandung Nabi Isa a.s seperti yang dinyatakan oleh ALLAH di dalam surah Maryam ayat 25 yang bermaksud”

“ Dan goncangkan batang kurma itu kepadanya, nanti ia gugurkan atasmu kurma yang masak”.

Ayat itu menjelaskan tentang khasiat buah kurma kepada kaum wanita yang sedang dalam nifas,apabila ALLAH memerintahkan Maryam memakannya sedang beliau dalam keadaan lemah selepas bersalin.

Terjemahan dari hadis bukhari: Dari Sa'id bin Abi Waqqas r.a. dia berkata; Telah bersabda RasululLAH s.a.w.: Barangsiapa yang memakan 7 biji kurma ajwa setiap pagi tidak akan memberi mudharat kepadanya racun ataupun sihir pada hari tersebut.

WALLAHU a'lam!

Mengikut hasil kajian Ahli Sains Mesir telah terbukti khasiat kurma dalam membantu …

Info kesihatan

Produk Pengguna dan Makanan yang signifikan
mendatangkan kanser. 1. Jika anda makan satay....jangan pula lupa
timunnya, sebabnya memakan
satay bersama karbon yang terhasil selepas
pembakaran akan mendatangkan
kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu?
(Ianya ialah suatu keadaan
yang menyebabkan barah). Timun pula adalah
anti-karsinogen. 2. Jangan makan udang selepas mengambil pil
vitamin C !!. Yang mana anda
akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam
sahaja. 3. Cuba yang ni.....bagi penggemar makanan
ni "Bah Kut Teh" (babi).
Banyak
orang Cina suka makan yang ni, lihatlah sebelum
terlambat. Cuba tuangkan
Coke (minuman bersoda) atas kepingan daging
babi tu dan tunggu sekejap,
anda boleh tengok ulat berenyut-renyut keluar dari
sana.Fakta diperolehi
dari "Health Corporation of Singapore". 4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam
shampoo.Balik rumah dan pergi
periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum
terlambat, jika kandungan dalam
shampoo anda mengandungi Sodium Laureth
Sulfate atau ringkasny…

Kisah didalam kubur

RASULULLAH S.A.W bersabda: "Apabila si mati dikuburkan….., datanglah kepadanya dua Malaikat hitam legam, lagi biru (matanya), salah satu di antaranya disebut dengan nama "Munkar" dan yang satu lagi disebut dengan nama "Nakir".Lalu keduanya mendudukan si mati itu setelah dikembalikan rohnya ke dalam jasadnya) kemudian mereka menyoalnya:"Apa yang pernah engkau katakan mengenai orang ini (Muhammad s.a.w)?" (dan pada satu riwayat oleh Abu Daud: Mereka bertanya kepadanya: "Apa yang engkau pernah sembah?"Maka kalau Allah memberi hidayah pertunjuk kepadanya, ia akan menjawab dengan berkata: "Aku menyembah Allah!" Kemudian ia ditanya lagi: "Apa yang engkau pernah katakan mengenai orang ini (Muhammad s.a.w)?" (Dan pada satu riwayat yang lain, oleh Abu Daud juga: Mereka menyoalnya dengan berkata: "Siapa Tuhanmu?."Ia menjawab: "Tuhanku ialah Allah!" Mereka bertanya lagi: "Apa agama mu?" Ia menjawab: &q…

Sedikit kisah untuk direnung!

"Kalau orang bukan Islam tanya kamu, mengapa dia tidak boleh masuk syurga, apa yang akan kamu katakan padanya?"
"Oh, itu mudah sahaja. Bukankah dalam al-Quran, Allah telah bahawa orang-orang kafir akan menjadi bahan bakar di neraka kerana mereka tidak beriman pada Allah? Hanya orang Islam sahaja yang boleh masuk syurga."
"Walaupun orang Islam itu telah banyak berdosa berbanding orang kafir?"
"Allah telah berjanji bahawa orang Islam akan masuk ke syurga, cuma mungkin dia perlu menerima hukuman atas dosa-dosanya dahulu, baru diterima masuk ke syurga. Tapi orang kafir, sebab mereka tidak beriman pada Allah dan Rasul, hanya neraka tempat mereka."
"Nanti kata orang kafir, mereka juga banyak buat amal dan bantu orang lain semasa hidup di dunia. Takkan itu semua tidak diambil kira, bukankah orang Islam selalu kata Allah Maha Adil? Apakah yang harus kita terangkan kepada mereka sekiranya mereka bertanya?"
"Al-Quran menyatakan bahawa amalan ora…